Cadouri pentru angajati: idei memorabile de cadouri pentru companii de succes

14.07.2022
Cosuri cu dulciuri cadou - Boutique Cadeaux

Succesul oricarei companii sau organizatii depinde in mare masura de angajatii sai. De aceea, una dintre cele mai populare metode prin care antreprenorii isi pot arata respectul si aprecierea fata de echipa lor este prin intermediul cadourilor. Oferirea de cadouri angajatilor la diferite sarbatori sau evenimente importante poate fi un factor de motivatie foarte important, contribuind in acelasi timp la mentinerea nivelurilor de satisfactie - dar si de productivitate a personalului.

Cu toate acestea, daca cadourile sunt alese sau oferite intr-un mod neinspirat sau chiar inadecvat, este posibil ca gestul sa nu fie primit cum ar trebui. Pentru a evita aceste neplaceri, am conceput acest ghid complet pentru antreprenorii care sunt in cautare de cadouri deosebite pentru angajati. Cititi mai departe si descoperiti importanta oferirii de cadouri, precum si idei unice de cadouri pentru angajatii dvs., in functie de ocazie si gen.

CUPRINS:

  1. Ce sunt cadourile pentru angajati si cum se pot oferi?
  2. Idei de cadouri inedite pentru angajati
    1. Cadouri pentru angajati de sarbatori - Craciun, Paste
    2. Cadouri pentru personalul feminin
    3. Cadouri pentru personalul masculin
    4. Alte idei de cadouri pentru angajati
  3. Beneficiile oferirii de cadouri pentru angajatii dvs.

 1. Ce sunt cadourile pentru angajati si cum se pot oferi?

Motivatia si bunastarea angajatilor reprezinta cheia pentru o afacere de succes. Conform ultimelor studii de pe piata muncii, companiile care isi motiveaza angajatii inregistreaza in mod regulat o crestere cu 27% a profiturilor, iar angajatii fericitii sunt cu 38% mai productivi decat o forta de munca apatica si nemotivata.

De aceea, pe langa oferirea unui salariu competitiv, un personal de conducere performant va alege sa recompenseze efortul angajatilor prin diferite metode: bonusuri, abonamente, promovari si - bineinteles - cadouri etc. Nu contează cat de mare sau mica este compania dvs, , este important să arăți fiecărei persoane o oarecare apreciere și recunoștință în perioada sărbătorilor.

Cand vine vorba despre alegerea cadourilor pentru angajatii dvs., trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

  • Ocazia: cadourile pot fi oferite cu ocazia sarbatorilor de iarna (Craciun, Anul Nou) sau de Paste, la zile de nastere, diverse aniversari, la finalul unui proiect important, cu ocazia semnarii unor contracte, promovarilor etc.
  • Numarul de angajati si tipul cadourilor: in general, din ratiuni financiare si de management al timpului, companiile cu un numar mare de angajati prefera cadourile “la indigo” - achizitionarea aceluiasi tip de cadou pentru majoritatea salariatilor. Pe de o parte, acelasi tip de cadou ii poate face pe toti membri sa se simta la fel de apreciati, fara a face diferente sau a favoriza anumiti membri. In acelasi timp, un cadou personalizat poate avea un impact mult mai mare si mai deosebit. Personalizarea cadourilor arata o mai mare grija si atentie pentru fiecare anagajat in parte, sporindu-le astfel sentimentul de confort si de apartenenta in cadrul companiei.
  • Bugetul disponibil pentru cadouri: bugetul pentru cadouri este stabilit in prealabil de personalul de conducere in urma unei analize financiare. Cadourile nu trebuiesc privite ca o cheltuiala in plus de catre companie, ci o reala investitie. In plus, unele cheltuieli pot fi deduse, conform prevederilor.
  • Contextul: cand vine vorba de a oferi cadouri la locul de munca intr-un anumit context, sincronizarea este foarte importanta. Oferirea unui cadou chiar inainte de evaluarea performantei poate trimite un mesaj gresit. Desi motivele dvs. pot fi sincere, actiunile in cauza pot fi interpretate gresit. De asemenea, oferirea unor cadouri la inceputul demararii unui proiect nu este cea mai inspirata idee, intrucat pot afecta desfasurarea activitatilor.
  • Valorile si politicile companiei: inainte sa concepeti lista de cadouri, o idee buna este sa aveti politici clare in companie privind oferirea recompenselor fata de angajati. Apoi ar trebui sa va ganditi la modul in care cadourile oferite intruchipeaza valorile organizatiei. Totodata, trebuie sa luati in calcul si modul in care destinatarul - precum si restul echipei - vor interpreta cadoul. Nu oferi nimic prea personal care ar putea fi interpretat drept favoritism sau obiecte care in mod normal nu sunt permise in birou. In mod similar, este recomandat ca persoanele in pozitii de conducere sa nu primeasca cadouri din partea subalternilor.
  • Preferintele angajatilor: desigur, cadourile ar trebui sa se potriveasca si cu ceea ce si-ar dori angajatii. Unele cadouri, chiar daca sunt facute cu bune intentii, pot sa fie neinspirate, sau sa ii incurce pe destinatari. Un mod simplu de a vedea care sunt nevoile si preferintele salariatilor dintr-o companie este elaborarea de chestionare de opinie, sau pur si simplu prin intermediul discutiilor informale.

2. Idei de cadouri inedite pentru angajati

Multe companii ofera cadouri angajatilor lor în preajma sarbatorilor si la diverse ocazii speciale, cum ar fi aniversari, petreceri, celebrarea unor rezultate exceptionale. Scopul oferirii de cadouri de catre personalul de conducere este de a exprima aprieciere fata de angajati si de a-si face echipa sa se simta mai speciala.

In continuare, vom prezenta cele mai inspirate si variate idei de cadouri pentru angajatii dvs. De asemenea, este recomandati sa apelati cu incredere la companie care va poate ajuta cu optiuni personalizate si unice de cadouri corporate.

2.1. Cadouri pentru angajati de sarbatori - Craciun, Paste


Recompensarea echipei dvs. cu cadouri in perioada sarbatorilor poate ajuta la revitalizarea mediului de lucru si a perspectivelor de progres ale angajatilor. Iata cateva idei de cadouri pentru a marca sarbatorile traditionale precum Craciunul, Anul Nou sau Pastele.

  1. Cosuri cu bunatati. Bomboanele, ciocolata si alte delicatese dulci pot fi cea mai “gustoasa” optiune de cadou pe care o poti oferi angajatii tai. Trateaza-i cu o selectie din cele mai bune alimente si bauturi potrivite evenimentelor festive.
  2. Cosuri personalizateCosurile pot contine orice: de la seturi de pahare, la agende, jucarii haioase si ceaiuri. Nu uitati sa adaugati o nota personala, cum ar fi un mesaj de multumire adresat personal fiecarui angajat, ceea ce face o diferenta enorma.
  3. Cadouri care sustin afacerile locale. Un gest cu adevarat deosebit este de a cumpara diverse produse de la aceste companii care au fost puternic lovite de criza. Un astfel de cadou va fi unul cu adevarat unic.
  4. Donatii caritabile. Sarbatorile precum Craciunul sau Pastele sunt momente prielnice pentru a darui celor care au nevoie de ajutor. Asadar, angajatilor li se poate acorda o suma fixa de bani sub forma de vouchere pentru a putea face donatii catre diverse organizatii non-profit sau cauze umanitare.
  5. Accesorii pentru birou. Aici vorbim despre pixuri, suporturi de creioane, organizatoare, plante pentru birou etc.
  6. Manusi pentru touchscreen. Sunt perfecte pentru a fi oferite de Craciun, intrucat le permite angajatilor sa isi foloseasca dispozitivele cu touchscreen in deplin confort.
  7. Petreceri sau alte adunari sociale organizate.
  8. Placi de apreciere, trofee sau medalii.


2.2. Cadouri pentru personalul feminin

  1. Flori. Un gest care un se va demoda niciodata si care va aduce un plus de prospetime si frumusete in spatiul de lucru al femeilor. Adauga o felicitare cu un mesaj de apreciere, precum “Multumesc pentru ajutorul tau”.
  2. O agenda/Un planner saptamanal. Un astfel de instrument le va ajuta pe angajate sa isi noteze rapid si in mod eficient sarcinile de lucru, dar si alte evenimente din viata lor. Aceste agende pot fi personalizate cu logo-ul companiei dvs.
  3. Casti bluetooth. Spre deosebire de modelele cu fir, castile bluetooth au o tehnologie care permit mai multa flexibilitate. Castile pot fi folosite si la birou, dar si in timpul liber.
  4. Abonamente wellness. Pot fi folosite la sala de fitness, sau la diverse centre de relaxare precum spa-uri.
  5. Produse cosmetice. Alege produse cosmetice de la branduri locale, care folosesc ingrediente 100% naturale.

 2.3. Cadouri pentru personalul masculin 

  1. Geanta de birou. O geanta de buna calitate este un cadou foarte practic si apreciat. Dacă se potriveste si cu cerintele privind dimensiunea bagajului de mana pentru zboruri, atunci este un castig dublu pentru angajat.
  2. Ceas fitness. Este un accesoriu in voga si in acelasi timp demonstreaza grija si preocuparea pentru sanatatea si bunastarea angajatilor.
  3. Carduri sau vouchere cadou. Daca unui angajat ii place sa gateasca, ar aprecia cu siguranta un card cadou pentru un magazin de ustensile de bucătărie sau un restaurant popular.
  4. Cana pentru bauturi din otel inoxidabil. In plus, acestea pot fi personalizate cu inscriptiile companiei sau cu un mesaj motivational.
  5. Suport pentru telefon. Un astfel de suport ofera acces usor la telefoane, dar si la alte dispozitive electronice.


 2.4. Alte idei de cadouri pentru angajati

  1. Mostre de alimente. De exemplu, puteti oferi o cutie cu mostre de cafea, biscuiti sau alte specialitati care contin o varietate de sortimente din care angajatii pot alege ce le place.
  2. Un „Health Kit” personalizat in jurul misiunii companiei si ca recunoastere a actualei crize de sanatate. Acest kit poate contine: masti de fata, servetele personalizate, gel dezinfectant, 1 sticla de apa, 1 geanta/rucsac mic, vitamine si minerale.
  3. Oportunitati de educatie. Investeste in educatia membrilor personalului pentru a arata ca ii apreciezi! Astfel, le puteti sponsoriza participarea la diverse cursuri (cursuri de limbi straine, cursuri de Social Media, cursuri de management etc.), din care vor deprinde noi abilitati ce pot fi puse in valoare la locul de munca.
  4. Electronice personalizate. Casti, baterii externe, flash-uri USB personalizate pe care angajatii isi pot stoca stoca informatiile personale si care arata in acelasi timp brandul companiei in care activeaza.
  5. Bilete la evenimente. Aici putem vorbi despre bilete la festivaluri de cultura, piese de teatru, balete, targuri profesionale etc.


3. Beneficiile oferirii de cadouri pentru angajatii dvs.

De cele mai multe ori, oferirea de cadouri angajatilor unei companii este un gest cu avantaje pentru ambele parti implicate. Angajatorii se vor simti generosi si onorati, in timp ce angajatii ajung sa isi vada recunoasterea propriei valori. Iata cateva dintre beneficiile pe care compania dvs. le poate avea daca adopta aceasta practica inspirata:

Cadourile oferite de catre o organizatie ii pot face pe angajati sa se simta mai remarcati si apreciati. Un astfel de gest poate influenta pozitiv perspectiva angajatului asupra mediului in care lucreaza, dar si asupra propriei stime de sine. Acest fapt poate contribui in mare masura la cresterea motivatiei, a nivelurilor de productivitate si la crearea unui mediu de munca armonios. Asadar, oferirea cadourilor este o investitie in oameni, dar si in companie.

Un cadou memorabil ii poate face pe angajati sa se simta mai conectati la companiei si sa isi doreasca sa ramana in acel mediu pentru mai mult timp. In general, destinatarii de cadouri corporate pot intotdeauna sa spuna cand un cadou este oferit din obligatie sau necesitate. De aceea, atunci cand alegeti cu multa atentie un cadou, sau oferiti un cadou personalizat, este foarte probabil ca aceasta experienta sa ii faca pe angajati sa se simta ca o parte integranta a organizatiei si sa isi doreasca sa lucreze alaturi de dvs. mai mult timp. Atunci cand meritele lor le sunt recunoscute, acestia vor angajaților sau cadourile de apreciere a angajaților sunt oferite ca o practică de recunoștință și apreciere, efortul sincer se arată

Cadourile pentru personalul junior pot ajuta la cresterea satisfactiei la locul de munca si a loialitatii. Generatiile mai tinere de angajati sunt adesea mai putini impresionati de cadourile stereotipice, care nu prezinta unicitate. In general, acestia prefera mai degraba oportunitatile de invatare la locul de munca, modernizarea proceselor de lucru, dar si flexibilizarea programului. De aceea, atunci cand oferiti un cadou, asigurati-va ca acesta se aliniaza cu valorile comune pentru a-l face si mai semnificativ pentru destinatarul dvs. Astfel, veti avea parte de o forta de munca tanara, motivata sa isi puna toate resursele creative pentru progresul organizatiei.

Cadourile oferite pot imbunatatii relatiile intre management si personal. Daruirea de cadouri la diferite ocazii poate contribui la armonizarea relatiilor profesionale si la construirea unei “punti” de comunicare intre toti membrii echipei. Ca si in relatiile personale, si la locul de munca sunt este nevoie de consecventa si continuitate. De aceea, puteti crea un obicei in acordarea de cadouri angajatilor la intervale fixe (de exemplu, la fiecare 5-6 luni, sau in contextul diverselor sarbatori). O companie care isi demonstreaza respectul si aprecierea fata de angajati prin fapte tangibile este o companie de succes.

Fie ca este vorba despre diverse sabatori, aniversari, sau alte momente importante pentru companie, cadourile pentru angajati sunt o modalitate excelenta de a va face echipa sa se simta apreciata. In cele din urma, nu exista un cadou corect sau gresit. Trucul pentru a oferi cadouri angajatilor este sa obtineti un echilibru adecvat intre dorintele acestora si obiectivele de dezvoltare ale companiei.

Sursa foto: istockphoto.com, pexels.com, burst.shopify.com, Boutiquecadeaux.ro

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu