Cadouri pentru colegi - cele mai bune idei in functie de ocazie!

13.07.2022
Boutique Cadeaux

De cele mai multe ori, colegii de munca sunt a doua familie a ta, alaturi de care iti petreci foarte mult timp. De aceea, relatiile dintre voi ar trebui sa fie intotdeauna cat mai bune, pentru a nu dezechilibra atmosfera de la job. Poti intretine un mediu placut atunci cand oferi cadouri, faci anumite gesturi frumoase sau ai o atitudine cat mai pozitiva fata de cei din jur.

Vine un moment in viata fiecarei persoane cand trebuie sa ofere un cadou unui coleg, iar aceasta decizie poate fi destul de coplesitoare, indiferent cat de bine il cunosti sau nu. Unii oameni au gusturi foarte diferite de ale tale, ceea ce inseamna ca nu vei nimeri intotdeauna darul perfect. Cu toate acestea, exista cateva cadouri ce sunt pe placul tuturor si care te vor ajuta sa nu dai gres.

Cuprins:

  1. Cadouri pentru colegi - cum le alegi?
  2. Cadouri pentru colegi de birou - ce poti darui in functie de situatie
    1. Cadouri pentru colegi de munca noi
    2. Cadouri pentru colegii de munca promovati
    3. Cadouri pentru colege de serviciu care vor fi mamici
    4. Idei de cadou pentru colegi de birou care se pensioneaza
    5. Idei de cadouri pentru colegi de serviciu care se muta la alta sucursala
    6. Cadouri pentru colegi de serviciu de sarbatori
    7. Cadouri pentru un coleg de serviciu de casa noua
  3. Ce cadouri sa nu oferi niciodata colegilor de serviciu


 1. Cadouri pentru colegi - cum le alegi?

In domeniul corporate a inceput sa se practice din ce in ce mai des traditia de a se oferi cadouri atunci cand se sarbatoreste un eveniment important. Fie ca este vorba despre reusita echipei, atingerea targetului stabilit, promovarea unui coleg sau urmeaza o sarbatoare crestina, obiceiul este respectat de toata lumea. Astfel, poate acum a venit si randul tau sa faci un gest frumos pentru o alta persoana.

Atunci cand urmeaza sa oferi cadouri pentru colegi, trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte. In primul rand, cel sau cea caruia ii vei face darul este cel mai important lucru la care sa te gandesti. Intreaba-te ce fel de persoana este, ce pasiuni sau hobby-uri are, daca ii plac activitatile in aer liber sau prefera mai mult confortul propriei case sau daca are anumite nevoie specifice in acest moment. Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa iti formezi o idee despre ce s-ar putea sa fie cadoul perfect.

In al doilea rand, gandeste-te ce vrei sa transmiti cu darul tau. Iti doresti sa creezi emotie? Atunci un cadou emotionant isi va indeplini scopul. In cazul in care consideri ca o persoana ar avea mai mult de castigat din urma unui cadou practic, mergi in aceasta directie.


 2. Cadouri pentru colegi de birou - ce poti darui in functie de situatie


Fiecare situatie pe care o intalnesti la munca este diferita, iar ea necesita un cadou la fel de unic. Intr-adevar exista daruri potrivite pentru orice ocazie, insa acestea sunt foarte putine. De ce? Pentru ca nu ii poti oferi unui coleg care se pensioneaza o agenda gravata cu „bine ai venit” sau un organizator pentru birou, deoarece, nu mai reprezinta nici un interes pentru el.

In plus, cadourile nu trebuie sa fie neaparat corporate, pentru ca nu se vor potrivi in toate situatiile. De aceea, este important sa iei in considerare persoana careia ii vei oferi darul, ocazia pe care o sarbatoreste si utilitatea sau intentia cadoului tau. Daca in unele cazuri poti apela la lucuri emotionante si sentimentale, in altele este necesara o viziune mult mai practica.

Cu toate acestea, cosurile cadou nu pot da gres, pentru ca sunt potrivite indiferent despre ce eveniment este vorba. Acestea au un continut extrem de complex, si se pot achizitiona la un raport calitate/pret avantajos. Fiecare cutie poate contine atat produse food, cat si non-food, si se pot personaliza in functie de nevoile si dorintele tale. Mai mult decat atat, ai posibilitatea de a adauga logo-ul firmei, poti alege ambalajul, dar si coloristica.

De asemenea, ele pot fi comandate extrem de usor, iar in cazul in care intampini dificultati, beneficiezi de consultanta pana la livrare. Nu in ultimul rand, ai la dispozitie solutii complete de creatie si logistica-livrare paletizata sau multi adrese door-to-door.


2.1. Cadouri pentru colegi de munca noi 


Atunci cand in firma ta vine o noua persoana este foarte important sa se simta cat mai bine primita. Acest lucru va crea o dinamica de munca agreabila si va consolida echipa. Asadar, poti alege:

  • cosuri cadou corporate - nimic nu spune „bine ai venit” mai bine decat un cos cu o multime de bunatati. In plus, el este perfect pentru atunci cand in companie urmeaza sa intre mai multe persoane, deoarece te poti bucura de solutii personalizate. De asemenea, ai posibilitatea de a te asigura ca produsele sunt aceleasi pentru fiecare persoana in parte, ca sa nu existe riscul de a se crea diferente.
  • organizator de birou - este cadoul perfect ca noul tau coleg sa se instaleze cat mai bine si sa se acomodeze cu noul spatiu de lucru. Te poti orienta dupa modele mult mai performante, care includ si functii precum: incarcare wireless sau lampa led.
  • pachet de „bun venit” - daca nu dispui de un buget foarte mare, un astfel de cadou va lasa la latitudinea ta ce include. Poti apela la un set de birou personalizat cu agenda, pix si stilou cu logo-ul companiei, calendar personalizat sau orice iti mai doresti.

2.2. Cadouri pentru colegii de munca promovati 

Momentul promovarii este extrem de special pentru orice persoana, iar daca unul dintre colegii tai a ajuns in acest punct, merita celebrat. Daca vrei sa faci o impresie buna, te poti orienta catre:

  • masuta suport pentru laptop - cum in ziua de astazi telemunca a devenit cea mai practicata forma de lucru, majoritatea oamenilor au renuntat la birourile clasice si prefera sa mearga in cafenele, in natura sau, de ce nu, sa stea pe canapea. Alege o masuta suport pliabila si reglabila, mai ales daca iti doresti sa oferi un cadou practic.
  • suport de telefon cu mai multe pozitii - un job mai important intr-o firma vine la pachet si cu mai multe responsabilitati. Un astfel de suport se poate monta pe marginea laptopului pentru a putea accesa cat mai rapid smartphone-ul si pentru a fi la curent cu toate notificarile.
  • un portofel inteligent - orice persoana are nevoie de un astfel de cadou. Poate fi ajutorul tau pentru a tine departe hackerii care incearca sa fure datele cardurilor, iar unele modele au si functie de baterie externa.

 2.3. Cadouri pentru colege de serviciu care vor fi mamici

In cazul in care esti in cautarea unor idei de cadouri pentru colegele de serviciu care urmeaza sa devina mamici sau tocmai ce au nascut, mai jos gasesti cateva idei care nu vor da gres!

  • cosuri cadou - majoritatea femeilor, mai ales cele care sunt proaspete mamici, vor sa isi bucure papilele gustative cu cele mai bune delicatese. Da! Femeile chiar sunt pofticioase, asa ca nu vei da gres alegand o cutie de cadou cu produse care mai de care mai unice si mai interesante.
  • articole pentru bebelus - nici o mamica nu poate avea tot ce ii trebuie pentru bebe, iar un astfel de dar cu siguranta i-ar prinde bine colegei tale de munca. Te poti orienta catre biberoane, hainute, suzete, jucarii sau orice crezi ca ii este de folos.
  • articole pentru mamici - si mamicile au nevoie de cadouri, nu doar cei mici. Alege pentru colega ta o perna de maternitate, produse cosmetice de lux, haine pentru alaptat, un kit de mulaj pentru intreaga familie sau un colaj cu poze.

2.4. Idei de cadou pentru colegi de birou care se pensioneaza 


Atunci cand un coleg de munca pleca din firma pentru ca se pensioneaza, nu trebuie sa fie neaparat un eveniment trist. Acest lucru presupune inceputul unei noi etape si trebuie sarbatorita.

  • petrecere surpriza - in cazul in care colegul tau este foarte iubit de cei din firma, o petrecere surpriza pentru a-i celebra munca depusa va insemna foarte mult pentru el.
  • set de pahare - daca ai un coleg pasionat de bauturi fine, un set de pahare pentru vin, whisky, bere, rom sau orice stii ca ii este pe plac nu poate da gres. Ia in considerare alegerea unor produse cat mai calitative.
  • cos cadou si felicitari de „ramas bun” - daca vrei sa oferi un cadou cat mai emotionant, aceasta este directia pe care trebuie sa mergi. Vorbeste cu toti colegii departamentului vostru si scrieti fiecare cate un lucru frumos despre cel sau cea care se pensioneaza. Puteti adauga felicitarea intr-un cos cadou, care sa arate si mai mult implicarea voastra a tuturor si atentia pe care o acordati acestui semn de ramas bun. De asemenea, puteti face si un mic filmulet.

 2.5. Idei de cadouri pentru colegi de serviciu care se muta la alta sucursala

Daca urmeaza ca un coleg sau o colega sa plece de la un sediu al firmei la altul, probabil ca cele mai potrivite cadouri sunt cele care merg in directia corporate.

  • o carte inspirationala si un cos de bunatati - cartile despre business sunt extrem de apreciate de cei din domeniul corporate. Exista o multime de lucruri pe care o persoana le poate invata pentru a se dezvolta intr-un domeniu, indiferent de varsta. Adauga cartea intr-un cos plin de bunatati si obtii cadoul complet si perfect pentru o astfel de ocazie.
  • o minge antistres - schimbarea colectivului de munca poate fi destul de stresanta si presupune un pas important pentru o persoana. Un astfel de produs antistres se poate dovedi un ajutor de nadejde in momentele critice.
  • termos - cine stie, poate colegul tau de munca urmeaza sa se mute la o sucursala care este foarte departe de locuinta sa si va fi nevoit sa faca naveta. Acest lucru presupune schimbarea rutinei de dimineata, iar un termos reprezinta solutia perfecta pentru a te bucura de o cafea atunci cand te grabesti.

 2.6. Cadouri pentru colegi de serviciu de sarbatori

De obicei, Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori pe care cei din domeniul corporate le sarbatoresc oferind colegilor, sefilor, angajatilor, partenerilor de afaceri sau clientilor cadouri simbolice. Este ocazia perfecta sa iti arati recunostinta fata de cei din jur. Iata cele mai bune idei:

  • cosuri cadou de Paste - aceasta sarbatoare este cea mai buna ocazie in care oamenii se aduna in jurul mesei si petrec timpul impreuna. Un cos cadou pentru Paste se va bucura de o estetica festiva, care va atrage toate privirile. De asemenea, poate contine produse traditionale, care sa bucure pe oricine.
  • cosuri cadou de Craciun - daca iti doresti sa oferi un dar unic si cat mai spectaculos unui coleg drag, un astfel de cos te va ajuta sa iti arati recunostinta. Ele pot contine bauturi fine, cozonac, ciocolata si alte delicatese.
  • un set de produse cosmetice - daca este vorba despre o colega, nu vei putea da gres cu aceasta alegere. Produsele cosmetice de lux sunt pe placul tuturor femeilor. A nu se confunda cu cele de ingrijire personala, care nu sunt atat de indicate.

 2.7. Cadouri pentru un coleg de serviciu de casa noua

Daca colegul tau de munca iti este si prieten, va fi foarte usor sa alegi un cadou de casa noua pe gustul sau. Ai posibilitatea sa optezi chiar si pentru un dar personalizat si amuzant. In caz contrar, orienteaza-te catre lucrurile cat mai neutre, care sa ii fie si de folos.

  • o planta - decoratiunile sunt apreciate de orice persoana, iar o planta cadou este cea mai buna solutie atunci cand nu stii ce sa oferi. Pe langa faptul ca este foarte frumoasa, creeaza un colt de natura in orice casa.
  • un tablou - tablourile, mai ales cele personalizate vor fi intotdeauna o alegere potrivita pentru a fi oferite in dar. Poti alege o poza a unui coleg si sa angajezi un artist sa creeze o caricatura sau un tablou dupa ea.

3. Ce cadouri sa nu oferi niciodata colegilor de serviciu


Daca pana acum ai citit despre ceea ce poti sa oferi in dar colegilor si colegelor tale, acum este momentul sa cunosti cateva detalii despre ce nu ar trebui sa faci cadou niciodata.

Astfel, lucrurile care sunt mult prea personale trebuie evitate. De exemplu, bijuteriile, ceasurile sau hainele sunt obiecte care vor fi alese doar in functie de gusturile specifice ale unei persoane. De asemenea, femeile nu isi doresc sa primeasca accesorii de bucatarie sau articole de curatenie, cu exceptia celor care au un hobby in aceasta directie.

Nu in ultimul rand, cadourile mult prea scumpe ar putea sa jigneasca o persoana. Atunci cand este vorba despre mediul corporate, nu trebuie sa faci diferente intre colegii tai, iar ca sa oferi ceva de lux pentru toti, ai nevoie de un buget destul de mare.

Asadar, daca vrei sa faci un cadou unui coleg, ia in considerare sfaturile si ideile de mai sus si nu vei da gres!

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu