GDPR

Politica de confidentialitate

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal si a drepturilor dumneavoastra conform prevederilor legislatiei privind protectia datelor. în contextul utilizării paginii de internet www.boutiquecadeaux.ro

Datele operatorului

SC BOUTIQUE CADEAUX SRL SRL
Adresa: Erou Iancu Nicolae nr 103, I 24, Oras Voluntari, Jud. Ilfov, Romania
Inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/2525/2012 , CUI RO 30618160 

1.Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile Prelucrarii mentionate la punctul II de mai jos, prelucram datele cu caracter personal ale dumneavoastra furnizate in cadrul site-ului nostru - denumite in continuare „Date cu caracter personal”, dupa cum urmeaza:
• Nume, prenume, numarul de telefon mobil/fix, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar, (denumite în continuare „Date personale”);
• Numarul comenzii plasate, tipul produselor comandate, informatii pentru plata, detalii tranzactii (denumite în continuare „Date referitoare la comandă”);
• Continutul comentariului transmis catre BoutiqueCadeaux (denumite in continuare „Date de comunicare”);
• Informatii privind utilizarea contului de utilizator si a Site-ului de catre dumneavoastra, cum ar fi data si ora la care ati accesat Webite-ul, inclusiv adresa IP publica, Device ID public si date similare despre dumneavoastra (denumite in continuare „Date de monitorizare”).
BoutiqueCadeaux colecteaza Datele cu caracter personal in următoarele modalitati: direct de la dumneavoastra (furnizate pe site, e-mail, retele de socializare ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul, din retele sociale precum si prin intermediul cookie-urilor.

2. Scopurile Prelucrarii

Prelucram Datele dumneavoastra cu caracter personal in masura permisa sau impusa de legislatia aplicabila in urmatoarele scopuri:
1. pentru furnizarea bunurilor si serviciilor oferite de catre BoutiqueCadeaux, cuprinzand actiunile specifice acestei activitati, inclusiv pentru a permite folosirea cat mai optima a Site-ului si in scopul obtinerii de informatii statistice pentru Imbunatatirea serviciilor BoutiqueCadeaux (denumite in continuare „Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului”);
2. pentru administrarea sigura a sistemului informatic al BoutiqueCadeaux si in scopul evitarii activitatilor infractionale (denumite in continuare „Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei”);
3. pentru a permite clientilor sa creeze un cont pe Site-ul nostru, sa plaseze comenzi online si sa cumpere produse din magazinul online BoutiqueCadeaux. Utilizam informatiile pe care ni le furnizati pentru a administra contul creat pe Site-ul nostru. Puteti sa va administrati contul, sa profitati de oferte speciale, sa faceti mai usor cumparaturi si sa va administrati setarile personale (denumite in continuare „Scopuri legate de supermarket online”);
4. pentru a permite clientilor sa ofere sugestii si sesizari cu privire la serviciile oferite de BoutiqueCadeaux (denumite In continuare „Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor”);
5. pentru a permite furnizorilor sa ofere opiniile si comentariile lor in legatura cu activitatea BoutiqueCadeaux sau sa propuna idei de colaborare sau sa transmita oferte catre BoutiqueCadeaux (denumite in continuare „Scopuri legate de furnizori”);
6. pentru a permite realizarea activitatilor de marketing (denumite in continuare „Scopuri legate de marketing”);

Aceste activitati pot include:
1. Utilizarea Datelor dumneavoastra personale pentru a va trimite noutati despre produsele si serviciile noastre, atunci cand achizitionati un produs din supermarketul online sau cand configurati un cont de utilizator. Va puteti dezabona de la aceste comunicari de marketing, oricand, rapid si usor. Trebuie numai sa dati clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus in fiecare newsletter.
2. Pe baza informatiilor pe care ni le furnizati, vi se pot arata oferte personalizate pe Site (inclusiv pe retelele sociale). Acestea pot fi oferte de care puteti beneficia direct pe Site, oferte ale unor terti sau produse despre care credem ca v-ar interesa.
3. Cand participati la alte activitati promotionale (tombole, concursuri), vi se va putea solicita sa ne comunicati informatii relevante ce vor fi utilizate pentru a administra aceste promotii sau pentru a intra in posesia premiilor acordate.
4. Utilizarea numarului dvs. de telefon de catre BoutiqueCadeaux sau un imputernicit al acesteia, pentru a va contacta in scopul imbunatatirii serviciilor noastre sau ale subcontractantilor / partenerilor nostri (de ex. in cazul unor sondaje cu privire la interactiunea dvs. cu reprezentantii/imputernicitii BoutiqueCadeaux)
5. Utilizarea istoricului dvs. de cumparaturi de pe site-ul www.boutiquecadeaux.ro pentru afisarea de oferte relevante pe site-ul www.boutiquecadeaux.ro.

Vom utiliza Datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastra catre BoutiqueCadeaux, in scopurile mentionate in aceasta Politica.

3.Temeiul Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal

In general, prelucrarea Datelor cu caracter personal este necesara in vederea desfasurarii activitatii specifice scopurilor Prelucrarii.
In general, vi se solicita sa furnizati Datele dumneavoastra cu caracter personal in mod obligatoriu, cu exceptia situatiilor limitate in care va comunicam ca anumite informatii sunt facultative. Daca nu ne oferiti respectivele date cerute a fi furnizate in mod obligatoriu, procesul poate fi intarziat sau chiar imposibil.
Pentru a putea prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal, BoutiqueCadeaux se bazeaza pe diferite temeiuri juridice, dupa cum urmeaza:

1.Consimtamant:
a) Ne putem baza pe acordul dumneavoastra de a va utiliza informatiile personale in anumite scopuri de marketing direct, consimtamantul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabila. Va puteti retrage consimtamantul in orice moment, contactandu-ne la adresele de la finalul acestei Politici de Confidentialitate.
b) Totodata, pe baza consimtamantului dvs., tinem evidenta istoricului dvs. de cumparaturi, pentru a putea afisa pe site, dupa momentul logarii de catre dvs. in cont, recomandari sau oferte relevante pentru dvs.

2.Executarea unui contract sau realizarea demersurilor in vederea incheierii unui contract:
Prelucrarea este necesara pentru executarea contractului la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersurile necesare incheierii contractului dintre dumneavoastra si BoutiqueCadeaux. De exemplu, daca utilizati serviciile noastre pentru a face o comanda online, va vom utiliza Datele cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatia de a finaliza si a administra acea comanda in conformitate cu contractul pe care il avem cu dumneavoastra. De asemenea, Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi necesara pentru a face demersuri inainte de incheierea unui posibil contract, in conditiile in care sunteti un potential partener si doriti sa ne contactati in vederea unei eventuale colaborari comerciale;

3.Interese legitime:
Putem folosi informatiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai adecvat continut al Site-ului, marketing, pentru a ne imbunatati si promova produsele si serviciile, precum si continutul pe Site-ul nostru, si in scopuri administrative si de detectare a fraudei.

4.Obligatii legale:
Prelucrarea datelor este necesara pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale, cum ar fi obligatii prevazute de legislatia contabila si fiscala sau solicitari ale autoritatilor publice.

DATE CU CARACTER PERSONAL

Scopurile prelucrarii

Categorii de Date cu caracter personal implicatet

Temeiul prelucrarii

Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului  

Date personale
Date de comunicare

Executarea unui contract;
In baza unei obligatii legale; sau
In baza interesului legitim.

Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei

Date personale
Date referitoare la comanda
Date de monitorizare

In baza unei obligatii legale; sau
In baza interesului legitim.

Scopuri legate de supermarket online

Date personale
Date referitoare la comanda
Date de comunicare

Executarea unui contract;
In baza unei obligatii legale; sau
In baza interesului legitim.

Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor

Date personale
Date referitoare la comanda
Date de comunicare

Executarea unui contract;
In baza unei obligatii legale.

Scopuri legate de furnizori

Date personale
Date de comunicare

Executarea unui contract;
In baza unei obligatii legale;
In baza interesului legitim.

Scopuri legate de marketing

Date personale
Date referitoare la comanda
(istoric de comenzi)

Pe baza de consimtamant;
In baza interesului legitim.

 

4.Perioade de retentie


Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata existentei contului dumneavoastra si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in care BoutiqueCadeaux are obligatia legala de a arhiva Datele cu caracter personal.
Daca se initiaza o actiune judiciara, Datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.
In principiu, va vom pastra Datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge Datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. In toate cazurile, Datele cu caracter personal din contractele, comunicarile si alte documente identificate pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte Date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la ştergerea contului dumneavoastra de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul Site-ului, cu exceptia Datelor Referitoare la Comanda care vor putea fi pastrate pana la 3 ani de la data tranzactiei sau, dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

 După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

– societăților de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT; 

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

5. Proceduri de securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat si folosirea neadecvata a Datelor cu caracter personal.
Utilizam sisteme si proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza Datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate si restrictionari tehnice si fizice ale accesarii si folosirii Datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi EuPlatesc . Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

6.Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de Prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea Prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.
In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:
1. Dreptul de acces: Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. informatiile includ, printre altele, scopurile Prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate Datele dumneavoastra cu caracter personal.
Aveti dreptul de a obtine o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.
2. Dreptul la rectificare: Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. in functie de scopurile Prelucrarii, aveti dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.
3. Dreptul la stergere: Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem Datele cu caracter personal, prin accesarea serviciului Relatii Clienti la nr. de telefon 021 539 1616 sau prin transmiterea unui email la adresa data.protection@boutiquecadeaux.ro
4. Dreptul la restrictionare: Aveti dreptul de a solicita restrictionarea Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal. In acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
5. Dreptul de a obiecta: Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram Datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost. Acest drept poate fi invalidat in special daca Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.
Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre BoutiqueCadeaux la adresa postala Oras Voluntari, Jud. Ilfov, Str. Erou Iancu Nicolae nr 103, I 24, prin transmiterea unui email la adresa data.protection@boutiquecadeaux.ro . In cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.
BoutiqueCadeaux va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.
Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. BoutiqueCadeaux, in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

7. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de site-ul www.boutiquecadeaux.ro nu sunt destinate minorilor!