Cadouri pentru sefi - ce sa nu cumperi niciodata si cum sa faci cea mai buna alegere!

11.07.2022
Boutique Cadeaux

Cadouri pentru sefi - ce sa nu cumperi niciodata si cum sa faci cea mai buna alegere!

Te-ai intrebat vreodata „care sunt cele mai bune cadouri pentru seful meu?”. Ti se intampla ca in perioada sarbatorilor sa vrei sa iti impresionezi superiorii cu un dar inedit, insa nu ai niciodata inspiratia necesara? Ei bine, articolul de mai jos vine in intampinarea ta cu o multime de idei si sfaturi despre cum sa alegi cel mai potrivit cadou pentru sef.

Cuprins

  1. Cadouri pentru sefi - ce sa nu cumperi niciodata
  2. Cadouri pentru sefi - cum sa le alegi
    1. Cadou pentru sef barbat
    2. Cadou pentru sef femeie
  3. Cadouri pentru sefi in functie de ocazie
    1. Cadouri de Craciun pentru sefi
    2. Cadouri de Paste pentru sefi
    3. Cadouri Secret Santa pentru sefi
    4. Cadou pentru sef de ziua lui
    5. Cadouri de pensionare pentru sefi
  4. Idei de cadou pentru sef - alegerea perfecta pentru orice ocazie

 1. Cadouri pentru sefi - ce sa nu cumperi niciodata 

Achizitionarea unor cadouri pentru sefi poate fi o adevarata provocare. Cu siguranta nu vrei sa oferi ceva nepotrivit contextului de business in care va aflati si nici un lucru care sa para ca iti „aduce o promovare”. Calea ideala este sa alegi un dar prin care sa arati ca iti cunosti si apreciezi superiorii.

De aceea, trebuie sa te feresti de cadourile mult prea personale, care pot fi interpretate gresit nu numai de catre seful sau sefa ta, ci si de catre colegii vostri. De exemplu, lucruri precum: bijuterii, piese vestimentare, produse de ingrijire, accesorii de bucatarie, vesela, animale de companie sau lenjerie de corp ar trebui evitate si alese doar in situatii speciale, in care chiar seful tau isi exprima dorinta de a le avea. In caz contrar, nimeni nu isi doreste sa primeasca aceste lucruri, mai ales cand este vorba de relatia sef-angajat.

Cel mai sigur este sa te orientezi catre daruri cat mai neutre, care sa nu aiba o nota personala foarte puternica. Printre acestea se numara: cosurile cadou, decoratiunile de birou, produsele de papetarie, gadget-urile si accesoriile inteligente sau alte lucruri asemanatoare.


 2. Cadouri pentru sefi - cum sa le alegi


Daca pana acum ceva timp oferirea unor cadouri sefilor tai nu era privita ca o practica foarte buna, in prezent astfel de daruri sunt extrem de apreciate. Ele reprezinta o oportunitate excelenta ca tu sa iesi in evidenta, sa ii multumesti sefului tau pentru ca este un lider bun si sa intaresti legaturile dintre voi.

De asemenea, depinde foarte mult si de relatia pe care o aveti. Locul de munca al fiecarei persoane este diferit, asa ca doar tu stii ce fel de cadouri sunt potrivite. In cazul in care sunteti apropiati si in afara jobului, alegerea poate fi si ceva mai personala, insa, in caz contrar este indicat sa ramai la daruri cat mai neutre. Daca relatia voastra este una de prietenie, poti merge chiar si catre cadouri amuzante pentru sefi sau personalizate. Practic, orice stii ca ii va aduce zambetul pe buze poate fi o alegere inteleapta.

In cazul in care nu iti cunosti prea bine sefii sau managerii, probabil ca te-ai intrebat care este cea mai potrivita optiune de cadouri pentru ei. Ar trebui sa alegi ceva mic, semnificativ, ceva informal sau un dar mai scump? Ar trebui sa ramai la produse profesionale pentru birou sau sa mergi pe un cadou sentimental care poate sa creeze o legatura intre voi? Ei bine, alegerea iti apartine, insa este indicat ca la final sa reiasa mesajul ca il admiri, ii apreciezi munca, prietenia si modul de a conduce.

Cea mai sigura varianta este sa optezi pentru un cadou corporate cat mai specific, indiferent de relatia dintre voi. In acest fel, dinamica de la locul de munca nu se va schimba si va ramane cat mai productiva. De asemenea, ia in considerare sa alegi cadouri si pentru ceilalti superiori ai tai, pentru a nu face diferente.

Nu in ultimul rand, pentru a fi sigur ca faci alegerea potrivita, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte. Gandeste-te la lucrurile pe care seful sau sefa ta le prefera, daca are anumite hobby-uri sau pasiuni, poate colectioneaza anumite lucruri sau poate ai auzit ca si-ar dori un anume produs. Cel mai important este sa iti stabilesti un buget si sa nu te dai peste cap in ceea ce priveste preturile, pentru ca gestul este cel care conteaza.


2.1. Cadou pentru sef barbat


Daca vrei sa gasesti un cadou pentru seful tau de care acesta sa se bucure, este indicat sa te gandesti la lucruri care sa ii fie pe plac. De cele mai multe ori, barbatii prefera cadouri practice si cat mai neutre, mai ales cand este vorba despre locul lor de munca. Cu siguranta nu iti doresti sa il faci sa se simta inconfortabil, mai ales ca el este cel care ar trebui sa ofere daruri angajatilor, clientilor si partenerilor de afaceri. De aceea, trebuie sa alegi foarte bine.

Iata cateva idei de cadouri business pentru sefi barbati care nu vor da gres:

  • decoratiuni pentru birou - probabil ca este cea mai comuna alegere, insa este si cea mai sigura. Decoratiunile de birou nu pot fi interpretate gresit si sunt lucruri neutre, care nu vor atrage atentia intr-un mod negativ. Te poti orienta catre calendare, plante, lampi, tablouri, agende si multe altele.
  • cosuri cu produse - daca nu crezi ca seful tau va aprecia decoratiunile pentru birou, cosurile cadou sunt cele mai bune optiuni. Acestea includ o multime de produse de lux care satisfac chiar si asteptarile celor mai pretentiosi gurmanzi. Seful tau se va bucura de bauturi fine, delicatese, produse traditionale romanesti sau orice iti doresti sa contina cosul cadou.
  • un set de trabucuri - in cazul in care ai un sef pasionat de trabucuri, atunci nu vei da gres cu un asemenea cadou. Daca ii cunosti preferintele, poti alcatui tu un set cu arome si gusturi care sa ii fie pe plac, iar, in caz contrar, alege un set deja existent.


2.2. Cadou pentru sef femeie 


Daca ai o femeie pe post de sef, lucrurile pot fi mult mai simple. Doamnele se bucura la orice cadou pe care il primesc si este de asteptat sa il primeasca, mai ales in luna martie sau de sarbatorile importante. Asa ca nu va fi ciudat sa ii daruiesti ceva.

Iata cateva idei de cadouri business pentru sefi femei care nu vor da gres:

  • plante decorative - nu exista femeie caruia sa nu ii placa florile sau plantele decorative. Atunci cand acestea sunt puse in birou, vor transforma locul intr-o oaza de relaxare. In plus, cele aeriene sunt si usor de intretinut, ceea ce inseamna ca sefa ta nu va petrece mult timp pentru a le ingriji.
  • termos - daca sefa ta isi bea cafeaua la munca in fiecare dimineata, atunci un termos este cea mai buna alegere. Poti gasi pe piata o multime de modele inovatoare care pastreaza lichidele calde un timp indelungat si au un design unic.
  • cos cadou - cosurile cadou pentru femei contin o varietate de produse food si non food care le vor impresiona pe doamne. In plus, gasesti cutii cu bauturi pe care ele le adora, ciocolata premium si o multime de delicatese de lux frumos ambalate.

Cea mai comuna capcana in care poti cadea este sa ii oferi sefei tale un cadou mult prea personal. Chiar daca este femeie, iar femeile iubesc produsele de skincare, de ingrijire personala, hainele si bijuteriile, acestea nu sunt daruri potrivite pentru superiorul tau, deoarece au o nota mult prea intima.


3. Cadouri pentru sefi in functie de ocazie


In viata oricarei persoane vine acel moment cand este in cautarea unor cadouri de multumire pentru superiorii sai. Fie ca iti doresti sa le arati recunostinta pe care le-o porti, fie tocmai ce ai fost promovat sau urmeaza sa pleci la un alt loc de munca, darul pentru seful sau sefa ta este o alegere importanta.


3.1. Cadouri de Craciun pentru sefi


Craciunul este acel moment in care familia se aduna, iar acest lucru inseamna ca sarbatoarea este despre impartasirea celor mai frumoase experiente alaturi de cei dragi. Doar daca te gandesti la spiritul momentului, iti poti da seama care sunt cele mai potrivite daruri pentru sefii tai: cosuri cadou pentru Craciun. Desigur, poti alege si alte produse cu motive de sarbatoare, insa nimic nu va intrece cosul cu bunatati care poate fi savurat impreuna cu familia.

 

 3.2. Cadouri de Paste pentru sefi 


La fel ca in cazul Craciunului, aici trebuie sa te orientezi spre cadouri care sa fie in spiritul acestei sarbatori. Este indicat sa lasi deoparte darurile corporate si sa alegi cosuri cadou traditionale cu produse romanesti, oua, iepurasi de ciocolata si alte elemente de acest fel.


 3.3. Cadouri Secret Santa pentru sefi 


Secret Santa este un eveniment in care o persoana ii face cadou alteia un dar sub anonimat, prin tragere la sorti. Daca in acest an a venit randul tau sa ii oferi un cadou sefului, trebuie sa stii ca ii poti lua orice. Aceasta sarbatoare nu este degeaba anonima, pentru ca numele celui care face cadoul nu trebuie sa se afle niciodata. In cazul in care consideri ca este posibil ca adevarul sa iasa la lumina, alege un dar cat mai simplu si mai sigur, care sa fie in spiritul sarbatorilor.


3.4. Cadou pentru sef de ziua lui


Ziua de nastere a sefului sau onomastica sa pot fi un prilej bun de a iesi in evidenta cu un cadou spectaculos. Poti sa te orientezi catre darurile personalizate, cum ar fi un stilou gravat, o agenda, un calendar, un cos cadou plin cu bunatati care ii sunt pe plac si multe alte daruri asemanatoare.

 

 3.5. Cadouri de pensionare pentru sefi 


Nu de multe ori, seful sau sefa ta urmeaza sa plece la alt loc de munca sau sa se pensioneze, iar compania organizeaza o petrecere in cinstea acestei persoane, unde oamenii aduc daruri si se bucura impreuna. La un astfel de eveniment poti sa oferi orice cadouri iti doresti, chiar si unele mai amuzante.


 4. Idei de cadou pentru sef - alegerea perfecta pentru orice ocazie 


Indiferent de relatia pe care o ai cu superiorii tai, cand esti in cautarea unui cadou pentru seful tau, acesta trebuie sa fie cat mai special. De aceea, majoritatea persoanelor aleg sa achizitioneze un cos cadou. De ce? Pentru ca reprezinta o optiune 100% sigura si un gest mult mai apreciat decat o simpla decoratiune de birou.

Un cos cadou pentru sefi plin cu produse premium si oferit intr-un ambalaj de lux reprezinta o adevarata experienta, de la despachetare, pana la savurarea delicateselor. In plus, el poate fi impartasit si cu familia, copiii sau cei dragi, ceea ce il face si mai special. Nu este un dar de care sa te bucuri singur, ci unul care te aduce mai aproape de cei dragi.

De asemenea, ai la dispozitie cea mai diversificata colectie de produse food si non-food, o multime de posibilitati de ambalare si solutii 100% personalizate pentru continut sau estetica. Mai mult decat atat, daca te pierzi prin multimea de cosuri disponibile, ai avantajul de a avea alaturi un consultant, care te va ajuta sa faci alegerea potrivita in functie de eveniment si persoana. Nu in ultimul rand, te bucuri de solutii complete de livrare.

Asadar, ia in considerare sfaturile si ideile de mai sus daca iti doresti sa oferi un cadou pe care seful sau sefa ta sa nu il uite niciodata!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu