Cadouri pentru copii - care sunt darurile potrivite in functie de situatie

14.07.2022
Cosuri cadou - Boutique Cadeaux

Fiecare dintre noi si-a format un set de reguli despre daruirea de cadouri. La fel ca majoritatea lucrurilor, aceste reguli sunt adesea formate din propriile experiente de copil si poate chiar dupa abordarea pe care au avut-o adultii din jurul tau. Exista, de asemenea, posibilitatea ca mai tarziu in viata sa fii influentat de actiunile altora si sa urmezi modelul cel mai des intalnit.

Desi aceste „reguli” sunt rareori recunoscute si rar discutate, ele determina ce oferi, cat oferi si cui oferi.

Problema este ca regulile „nescrise” de acordare a cadourilor sunt supuse interpretarii – atat in perceptia ta, cat si in relatiile tale cu ceilalti. Chiar si intr-o singura familie sau intr-o companie, se intampla des sa gasesti membri sau colegi cu idei radical diferite atunci cand vine vorba de „regulile” daruirii de cadouri.

Apoi apare problema alegerii cadourilor. Sa cumperi cadouri pentru familia ta sau pentru prietenii apropiati este diferit de a cumpara pentru copiii angajatilor sau copiii inscrisi la gradinita ta. Cum abordezi aceste situatii? Iata cateva idei care sa te ajute cand urmeaza sa alegi cadouri pentru copii.

Cuprins

  1. Cum alegi cadoul potrivit pentru copii
  2. Idei de cadouri pentru copii la gradinita
  3. Idei de cadouri pentru copiii angajatilor
  4. Idei de cadouri pentru copii de Craciun si alte sarbatori
  5. Ce greseli sa eviti atunci cand alegi cadouri pentru copii

1. Cum alegi cadoul potrivit pentru copii

Pentru copii, primirea unui cadou este mereu un moment special si, de obicei, acestia isi exprima adevaratele sentimente in legatura cu ceea ce li se ofera. Sa faci alegerile potrivite este la fel de important ca atunci cand daruiesti ceva adultilor. Prin urmare, poti incepe prin a afla mai multe despre ceea ce si-ar dori acestia sa primeasca.

Trebuie sa ai grija: nu intreba un parinte ce ar fi de interes pentru copil, daca alegi apoi sa ignori complet toate sugestiile. Poate fi o surpriza, dar parintii petrec o cantitate decenta de timp cu urmasii lor si tind sa stie ce va fi un succes. Si nu este nimic mai iritant pentru oricine decat sa petreaca timp pentru un e-mail care este ignorat complet.

Este chiar recomandat sa ceri parintilor idei inainte de a cumpara ceva. Copiii pot avea nevoie de ceva anume intr-o anumita perioada si astfel poti ajuta si, in acelasi timp, te asiguri ca nu dai gres cu cadourile.

Nu cumpara cadouri nepotrivite varstei. Daca esti in cautarea cadourilor pentru copii de 5 ani, oricat de precoce sau inteligenti sunt acestia, jucariile concepute pentru copii de 6-8 ani vor depasi probabil capacitatea lor de intelegere, ceea ce va duce la lacrimi si frustrari din partea celor mici, in timp ce incearca sa se „joace” cu ele. De asemenea, parintii vor fi suparati pentru ca trebuie sa faca fata consecintelor. Nu este un compliment sa cumperi jucarii care sunt destinate copiilor mai mari si nici nu vor fi bucurosi sa astepte fara sa fie mai intai foarte suparati ca nu le pot folosi chiar acum.

Impacheteaza cadourile inainte de a le trimite. Copiii mici sunt de obicei prin preajma atunci cand parintii deschid pachetele si le vei oferi o mare bucurie sa poata desface ei insisi un cadou ambalat cu dichis. Acest mic detaliu amplifica suspansul si fericirea pe care le experimenteaza, iar amintirea cu care vor ramane va fi una placuta!

Nu cumpara obiecte sau produse de slaba calitate. Oferirea unui cadou ieftin reprezinta o insulta pentru oricine, dar cand ceva se sparge in zece minute de la despachetare, copiii mici vor fi foarte suparati si dezamagiti. Cu siguranta, parintii vor fi nevoiti sa le explice ca darul „nu a fost facut foarte bine” si exista riscul ca acest lucru sa fie repetat celui care ofera cadoul cu prima ocazie. Daca se intampla acest lucru, parintii ar trebui pur si simplu sa priveasca ferm in ochi adultul si sa spuna sincer ceea ce s-a intamplat.

Trimite cadoul la timp, mai ales daca esti o persoana importanta pentru acei copii. De obicei, copiii mici nu au idee ca cineva a uitat sa trimita un cadou la timp, dar daca stii ca cel mic isi va aminti, poti suna in ziua de Craciun si anunta ca darul este pe drum.

Asigura-te ca apelezi la servicii de curierat bune. Nu exista nimic mai rau decat un cadou care este deteriorat fara a putea fi reparat. Parintii nu iti pot cere cu adevarat sa cumperi altul si ar putea ajunge sa fie nevoiti sa faca rost de un inlocuitor daca cel mic este deosebit de suparat. Prin urmare, gaseste o solutie de incredere si colaboreaza cu o companie care va livra cadoul in siguranta.


2. Idei de cadouri pentru copii la gradinita

Daca te afli in cautarea unor cadouri pentru copiii de la gradinita pe care o detii sau la care lucrezi, atunci te afli fata in fata cu o provocare. Cu toate acestea, exista solutii care te vor ajuta sa ai succes. Dificultatea intr-o asemenea situatie este aceea de a alege daruri similare pentru copii si care satisfac preferintele tuturor. Asa cum bine stii, copiii pot fi pretentiosi. Iata cateva sugestii care vor fi pe placul acestora.

  • Carti

Desi poate aceasta sugestie nu suna la fel de spectaculos ca altele, cartile sunt o optiune sigura, care va produce incantare atat copiilor, cat si parintilor. Cartile sunt o investitie in viitorul celor mici si exista multe variante care le capteaza atentia si ii instruiesc. Este usor sa alegi cartile potrivite in functie de varsta si sa le oferi unui grup mai numeros de copii. Daca optezi pentru aceasta varianta, te asiguri ca oferi un cadou care nu produce deranj, ci dimpotriva.

  • Cosuri cadou

O alta varianta care va aduce mereu zambete sunt cosurile cadou pentru copii. Acestea contin bunatati si produse de cea mai buna calitate. In plus, investitia este una sigura si accesibila, mai ales daca ai de achizitionat un numar mai mare de cadouri. Nu ai cum sa dai gres cu dulciurile frumos ambalate sub forma unui cos, indiferent de varsta celor care le primesc. Atat pentru copiii din gradinite, scoli private, cat si din alte institutii, aceasta sugestie este una dintre cele mai potrivite si mai versatile. Mai mult decat atat, surprizele, precum sampania pentru copii, sunt un bonus potrivit pentru orice ocazie festiva.


  • Bilete la spectacole pentru copii

Ideea biletelor la spectacole vine cu mai multe beneficii, deoarece ofera si oportunitatea unei activitati de grup, impreuna cu cadrele didactice, avand si o dimensiune educationala si de coeziune a colectivului. Teatrele pentru copii, dar si muzeele sau alte institutii culturale pot gazdui astfel de initiative ce creeaza amintiri placute copiilor mai mici sau mai mari.


3. Idei de cadouri pentru copiii angajatilor


Daca doresti sa-ti arati aprecierea fata de angajatii tai prin cadouri pentru familiile lor, atunci copiii trebuie sa fie prioritatea ta. De exemplu, atunci cand alegi cosuri cadou corporate pentru echipa ta, gandeste-te sa-i incluzi si pe cei mici pe lista celor care primesc bunatati.

In functie de varstele acestora, poti pune in practica una dintre ideile sugerate la punctul anterior, insa cel mai usor este sa apelezi la cosuri cu dulciuri, deoarece acestea se potrivesc pentru orice varsta si nu trebuie sa te preocupi pentru fiecare copil in parte.

O alta varianta este aceea a unui cadou de tip experienta. Poate fi vorba despre organizarea unei zile in care copiii pot veni la locul de munca al parintilor, de un scurt teambuilding alaturi de familii sau de un picnic urmat de jocuri de echipa.

Toate acestea au darul de a-i face pe cei mici sa se simta importanti in vietile parintilor lor, iar adultii se simt pretuiti de catre conducerea organizatiei din care fac parte. Asadar, daca faci parte din departamentul de resurse umane al unei companii, poti pune in aplicare una dintre aceste sugestii, in oricare moment al anului.


4. Idei de cadouri pentru copii de Craciun si alte sarbatori

Cadourile pentru angajati oferite cu ocazia sarbatorilor sunt mereu o idee buna, iar anul acesta poti extinde darul si catre copiii acestora. Asa cum este explicat mai sus, de Craciun si de Paste, cei mici se bucura sa fie luati in seama si sa primeasca atentie si rasfat.

Odata cu achizitionarea cadourilor pentru clienti si pentru echipa ta, investeste in mici atentii si pentru copiii acestora. Va fi un gest simplu, dar apreciat de catre toti cei implicati.

Craciunul si Pastele pot fi marcate prin dulciuri si bunatati specifice fiecarei sarbatori in parte, insa nu uita si de alte oportunitati, precum Ziua Copilului. Pentru ca este mai eficient si mai putin riscant sa faci cadouri pentru care trebuie sa tii cont de varsta si de alte caracteristici, orienteaza-te catre optiuni care au cele mai mari sanse sa fie primite cu zambetul pe buze: deserturi, rechizite si altele. De asemenea, sugestiile mentionate la punctele anterioare sunt valabile si pentru zilele festive.


5. Ce greseli sa eviti atunci cand alegi cadouri pentru copii


Ideile de cadou pot da gres uneori, daca nu iei in seama anumite considerente. Prin urmare, cantareste bine alegerile pe care le faci, pentru ca atat copiii, cat si parintii sa fie bucurosi pentru daruri, indiferent ca este vorba despre angajatii tai sau persoane cu care ai relatii mai apropiate sau mai distante. Iata o lista cu daruri care pot cauza neplaceri:

  • Jucarii care fac zgomot

Este evident de ce acestea pot deveni iritante, asa ca evita-le cu orice pret. Este alegerea parintilor daca vor sa le ofere celor mici daruri zgomotoase.

  • Jucarii care provoaca dezordine

Jucariile care au prea multe piese mici si se pot pierde cu usurinta prin casa sau ajung sa fie o mizerie mare ar trebui evitate. Nimeni nu vrea sa se plimbe prin casa si sa calce pe un cos mic de picnic dintr-un set de papusi.

  • Orice contravine convingerilor sau valorilor parintilor

Daca vrei sa ii oferi unui copil lucruri precum un set de machiaj sau un joc video violent cu care stii ca parintii lor ar putea sa nu fie confortabili, abtine-te sa-l iei. Nu vrei sa fii acea persoana care incalca regulile casei.

  • Daruri disproportionate

Este important sa nu comiti o nedreptate atunci cand faci un astfel de gest. Daca oferi cadouri mai multor copii, asigura-te ca le dai cadouri care sunt fie de natura similara, fie intr-un interval de pret similar, astfel incat nimeni sa nu se simta lasat deoparte.

  • Jucarii care necesita baterii scumpe sau intretinere

Nu face ca darul sa implice multa cheltuiala din partea adultilor. Orice lucru care necesita un angajament sau responsabilitate suplimentara in numele parintilor nu este un cadou pe care doresti sa il oferi.

  • Imbracaminte sau incaltaminte

Cu exceptia cazului in care cunosti marimea exacta pentru pantofii sau hainele copiilor, evita sa le cumperi imbracaminte. Este un cadou prea riscant si, in plus, atat copiii, cat si parintii pot fi destul de capriciosi in ceea ce priveste vestimentatia.

  • Ceva inutil de scump

Evita electronicele de lux, jucariile sclipitoare, o suma mare de numerar sau orice altceva de natura similara. Este o risipa care nu are un impact benefic asupra celor mici. Astfel de daruri pot pune presiune pe parinti sa cheltuie si mai multi bani pentru darurile pe care le ofera ei, ceea ce poate cauza neplaceri.

Obiceiul de a oferi daruri copiilor angajatilor sau clientilor este din ce in ce mai raspandit, inclusiv in Romania, datorita schimbarii de mentalitate privind relatiile profesionale. Companiile au inteles ca apropierea dintre organizatii si partenerii lor este foarte importanta pentru succesul acestora, asa ca investesc mai mult in consolidarea raporturilor care privesc si alte aspecte in afara de lucrul propriu-zis. Cadourile de multumire, experientele traite impreuna si toate celelalte practici menite sa apropie membrii echipelor au un impact pozitiv dovedit.

Prin urmare, ia in calcul sa oferi consideratia potrivita copiilor si vei vedea ca rezultatele nu intarzie sa apara. Indiferent ca este vorba de cadouri sau timp de calitate petrecut impreuna pentru a va cunoaste mai bine, organizatia ta isi poate imbunatati mereu cultura si coeziunea!

Sursa foto: Pexels.com, Boutiquecadeaux.ro

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu