Cadouri parteneri afaceri - care sunt cele mai inspirate alegeri si in ce momente este potrivit sa trimiti o astfel de atentie partenerilor tai de business

11.07.2022
Boutique Cadeaux

Orice lider al unei afaceri de succes stie ca o buna parte din bucuria de a-ti duce pe cele mai inalte culmi business-ul este datorata partenerilor de nadejde, care au sustinut, cel putin financiar, compania in cauza. Relationarea cu fiecare dintre cei care fac parte din echipa de lucru, de la salariati si pana la colaboratorii care ajuta la mentinerea pe piata a business-ului, presupune manevrarea unor abilitati care nu sunt obtinute in mod natural de oricine.

Subtilitatea interactiunilor din lumea afacerilor poate fi pentru unii un prilej de deschidere a orizonturilor, cand pentru altii poate reprezenta o uriasa piedica in fata progresului companiei pe care o detin. Este extrem de important, asadar, sa stii care sunt regulile de conduita in societatea oamenilor de afaceri si sa respecti cu strictete toate cutumele acestei sfere selecte.

A le transmite periodic partenerilor de afaceri cat de mult conteaza contributia acestora pentru business-ul tau este, fara doar si poate, un gest de bun augur. Exista, totusi, momente nepotrivite pentru oferirea de daruri si o lista de cadouri pe care ar trebui sa le eviti pentru a nu risca sa jignesti ori sa transmiti mesajele gresite.

Cuprins

  1. Cadouri pentru colaboratori - care sunt ocaziile perfecte pentru a le aminti partenerilor tai de business cat ii apreciezi?
  2. Idei de cadouri pentru colaboratori - care sunt alegerile inspirate si de ce
  3. Cadouri de evitat - ce ar fi bine sa NU oferi in dar partenerilor importanti de business

1. Cadouri pentru colaboratori - care sunt ocaziile perfecte pentru a le aminti partenerilor tai de business cat ii apreciezi? 

Desi se spune ca un cadou este intotdeauna binevenit, lucrurile nu stau intocmai astfel. Exista momente in care trimiterea unui mesaj de multumire, incurajare sau apreciere este imperios necesara pentru pastrarea unei bune relatii de business, precum si perioade in care atentiile sunt mai putin binevenite.

Sarbatorile oficiale

De Paste, Craciun, 1 Martie si cu ocazia tuturor sarbatorilor oficiale relevante pentru afacerea sau echipa ta ori pentru colaboratorul tau, este important sa te organizezi si sa le trimiti tuturor celor care contribuie la cresterea business-ului cadouri de multumire. In general, contextul sarbatorilor este unul favorabil intaririi legaturilor dintre partenerii de business, fiind considerat ca in aceste perioade, darurile trimise sunt dezinteresate, intentiile partenerilor de a relationa fiind oneste.

Dimpotriva, ratarea unei astfel de ocazii de a le transmite colaboratorilor cel putin o felicitare sau un mesaj poate crea o ruptura care va determina incetarea relatiilor de afaceri dintre voi. Este incredibil cat de mult se pune accentul pe componenta umana in relatiile din lumea oamenilor de business.

Momentele importante pentru business-ul tau

Poate ca se implineste un an de cand ati taiat panglica primului vostru sediu sau poate ca tocmai ati semnat un contract cu un client nespus de important. Indiferent de evenimentul care trebuie sarbatorit, fara doar si poate, de tine si echipa ta de lucru, este bine sa iti amintesti si de cei care ti-au fost alaturi intr-o maniera mai putin directa. Colaboratorii se afla pe lista celor care merita toata recunostinta ta pentru ca business-ul pe care il conduci a bifat un obiectiv maret din lungul sir de astfel de aspiratii.

Momentele dificile pentru partenerul de afaceri

Poate ca afacerile colaboratorilor tai nu sunt la fel de infloritoare ca cea in fruntea careia te afli tu, din diverse motive. Fluctuatiile pietei si instabilitatea economiei sunt doi factori care fac domeniul afacerilor unul in care este dificil sa te mentii constant pe o panta ascendenta.

Este bine sa ai intotdeauna un ochi aruncat in gradina vecinului si sa ii sari acestuia in ajutor atunci cand lucrurile nu merg intr-o directie buna pentru el. Sustinerea materiala poate fi o varianta, dar orice semn ca echipa ta este alaturi de cea a partenerilor tai de afaceri va fi sesizat si apreciat. Gestul nu va ramane nerasplatit, cu siguranta.

 2. Idei de cadouri pentru colaboratori - care sunt alegerile inspirate si de ce 

Daca atunci cand vine vorba despre cunoasterea si sesizarea momentelor potrivite pentru trimiterea unui semn de apreciere partenerilor de afaceri, majoritatea liderilor de business se descurca de minune, in ceea ce priveste alegerea propriu-zisa a darurilor, lipsa de inspiratie isi spune adesea cuvantul.

Ce cadouri inspirate ai putea trimite colaboratorilor tai in ziua de astazi? Te mai poti baza pe optiunile clasice sau trebuie sa faci un efort constant de a iesi din tipare?

Cosurile cadou si avantajele acestora

La intrebarea daca un businessman care se respecta mai poate apela la variantele clasice de cadouri pentru asociatii sai, raspunsul este categoric unul pozitiv. Cosurile cadou sunt un exemplu excelent care sa ilustreze multiplele avantaje ale ideilor care nu se demodeaza niciodata. Usor de comandat in cantitati mari, intotdeauna utile si livrabile direct la adresa primitorului, cosurile cadou pentru parteneri sunt alegerea perfecta pentru situatiile in care pur si simplu nu ai timpul sau datele necesare pentru a trimite un cadou cu totul si cu totul aparte.

Este recomandat sa mergi pe varianta sigura in cazul in care partenerii tai de afaceri nu au devenit prietenii tai apropiati. In aceasta din urma ipoteza, s-ar putea sa fie mai benefica alegerea unui dar ceva mai personal.

Cadourile personalizate

Daca relatia dintre compania ta si cea detinuta de colaboratorul tau sau, in functie de situatie, cea dintre tine si partenerul tau de afaceri este una ceva mai stransa, iti poti permite sa ii transmiti acestuia un cadou personalizat, fara a depasi limitele elegante ale relationarii. Tablourile caricaturale, piesele utile pentru spatiul de relaxare si petrecere a timpului liber al echipei de lucru si canile, stilourile ori uniformele personalizate sunt doar cateva dintre posibilele variante de cadouri personalizate la care poti apela.

Obiecte de valoare ridicata

Obiectele de valoare ridicata, precum aparatura ultra-moderna sau piesele de arta sunt alegeri care trebuie cantarite foarte bine. Este foarte important ca cel caruia ii este destinat darul sa inteleaga mesajul din spatele acestuia si sa aprecieze pe masura efortul financiar facut de tine si compania ta. In principiu, astfel de daruri se fac foarte rar, cu ocazii absolut deosebite si pentru persoane de-a dreptul speciale.

 3. Cadouri de evitat - ce ar fi bine sa NU oferi in dar partenerilor importanti de business

Cadourile sunt, in general, un prilej de bucurie. Exista, totusi, situatii exceptionale, in care un dar primit face mai mult rau decat bine, fiind considerat jignitor sau nepotrivit in orice alt fel. In relatiile de afaceri este foarte important sa stii ce optiuni sunt de evitat, pentru a nu face o gafa care sa compromita relatia dintre tine si partenerul tau de business.

Produsele lipsite de orice insemnatate

Un prim tip de cadou de evitat este cel care nu are insemnatate pentru persoana care il primeste. Un cos cu dulciuri trimis unui colaborator care sufera de diabet zaharat este la fel de nepotrivit ca un stilou oferit in dar unui informatician. Este extrem de important sa te orientezi din timp si sa alegi cu atentie cadourile pe care urmeaza sa le trimiti, sfatuindu-te, eventual, cu colegii de echipa.

Oricat de indepartati ati fi tu si colaboratorii tai, acestia vor aprecia efortul tau de a te informa inainte de a le trimite un cadou la intamplare. Oricat de mica ar fi insemnatatea darului, este esential ca aceasta sa existe.

Darurile inutile

Nimic nu poate fi mai neplacut decat a te trezi ca, chiar si din pura politete, trebuie sa gasesti un loc de depozitare si o intrebuintare unui obiect lipsit de utilitate practica. Daca vrei ca mesajul tau de multumire sa fie cu adevarat inteles si apreciat, incearca sa nu faci un astfel de cadou, care nu ii va folosi niciodata partenerului de afaceri.

Cadourile cu tenta personala accentuata

Linia dintre un cadou personalizat si unul cu o tenta personala usor prea accentuata este una fina. Trebuie, insa, sa inveti sa o observi si sa nu o depasesti, pentru a nu fi nepoliticos chiar si fara voie. Marea majoritate a oamenilor prefera sa isi separe viata personala de cea profesionala, iar daca demonstrezi ca detii prea multe informatii despre gusturile, obiceiurile si placerile colaboratorilor tai din vietile private ale acestora, vei putea fi foarte usor catalogat ca fiind indiscret si, incetul cu incetul, respins.

In prezent, este minunat sa primesti in dar o atentie care sa surprinda recunostinta partenerilor tai de business pentru sprijinul acordat acestora. Transmite-le periodic tuturor celor care ajuta la cresterea afacerii tale ca eforturile lor sunt importante pentru tine si echipa ta de lucru si intareste relatia dintre tine si acestia cu ajutorul zambetelor si gandurilor pozitive.

Sursa foto: Unsplash.com, Shutterstock.com

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu