Afla cum să alegi cadouri deosebite pentru bărbați, femei si copii!

07.06.2022
Boutique Cadeaux

Cadouri deosebite pentru barbati, femei si copii

Cum sa alegi in functie de relatia pe care o ai cu persoana pentru care pregatesti darul

Momentul in care oferi un cadou ar trebui sa fie memorabil si sa lase in urma sa o amintire placuta, insa chiar si in astfel de situatii trebuie sa acorzi atentie catorva detalii esentiale, astfel incat sa nu obtii efectul contrar. De aceea, cadoul trebuie ales intotdeauna in mod adecvat, tinand cont si de nivelul de apropiere dintre tine si persoana careia ii oferi ceva, dar si de context. 

Spre exemplu, oricat de bune ar fi intentiile tale, este nepotrivit sa ii oferi unei doamne ustensile pentru gatit cu ocazia zilei de nastere, chiar daca stii ca si-ar dori un anumit tip de produse. Si asta pentru ca intr-o ocazie speciala, sarbatorita isi doreste sa se simta si ea speciala, rasfatata, nu sa fie directionata catre activitati de tipul gatit, curatenie sau alte aspecte mai practice ale vietii. Cratitele sau tigaile pot fi oferite in oricare alta zi, chiar si fara sa fie o ocazie speciala. In schimb, la sarbatorile importante sunt indicate cadourile festive, din categoria premium sau, in orice caz, altceva decat obiecte sau produse obisnuite sau foarte accesibile in viata de zi cu zi. 

Cuprins

1. Cadouri deosebite pentru barbati

2. Cadouri speciale pentru femei

3. Cadouri deosebite pentru copii

4. Cadouri corporate deosebite pentru angajatii femei sau barbati

5. Cadouri corporate speciale pentru partenerii de afaceri femei sau barbati

 

 1. Cadouri deosebite pentru barbati 

Uneori poate fi destul de greu este sa gasesti cadouri potrivite pentru barbati, mai ales daca vorbim despre persoanele mai pretentioase. Conteaza, desigur, si tipul de relatie pe care o ai cu barbatul sau barbatii in cauza: de rudenie, de prietenie sau de serviciu.

Astfel, obiectele vestimentare sau pentru ingrijire personala nu se recomanda decat persoanelor foarte apropiate. In niciun caz nu se vor oferi astfel de daruri colegilor de serviciu sau partenerilor de afaceri.

Barbatii apreciaza, insa, lucrurile de calitate, obiectele deosebite sau gadgeturile la moda. Cel mai bine este sa faci, pe cat posibil, o mica „investigatie” inainte de ocazia speciala pentru care te pregatesti sa ii oferi un cadou. Ar prefera un ceas? Un telefon nou? Poate o cravata sau o servieta din piele? O boxa portabila? Un stilou personalizat?

Variantele dintre care poti alege sunt nenumarate, insa important este sa pastrezi tot timpul in minte principiul adecvarii cadoului la persoana si la situatie.

Una dintre solutiile cele mai la indemana, dar si de efect, adaptabila si personalizabila, este optiunea cosurilor cadou. Insotit de o felicitare cu urari de bine, acest tip de cadou poate fi potrivit pentru orice barbat, in functie de ceea ce alegi sa contina. De la delicatese dulci, selectii de cafea si bauturi fine, pana la cani si pahare cu design deosebit – toate acestea pot fi combinate astfel incat sa alcatuiasca un cos cadou pentru barbati memorabil.

Pentru cei apropiati, te poti gandi si la bilete de intrare la un meci pe care urmeaza sa il joace echipa favorita sau la un spectacol sustinut de artistul preferat. In aceasta categorie, care nu presupune neaparat oferirea unui obiect, ci mai degraba a unei experiente placute, poate intra si un city-break intr-un loc pe care si-ar dori mult sa il viziteze, dar inca nu a avut ocazia. Caz in care trebuie sa te informezi dinainte in legatura cu programul sau si cu posibilitatea de deplasare in zilele respective.

Voucherele de cumparaturi sunt si ele o optiune, atunci cand nu stii exact daca ii vor placea sau ii vor fi utile obiectele alese de tine. Chiar daca sunt mai degraba practice decat spectaculoase, voucherele pot fi si ele cadouri memorabile, care ii ofera sarbatoritului posibilitatea de a-si alege singur cadoul potrivit.

 2. Cadouri speciale pentru femei 

Despre femei, se spune ca sunt foarte greu de multumit, asa ca momentul in care trebuie sa alegi cadoul potrivit pentru o femeie se poate transforma intr-o misiune aproape imposibila.

Ca si in cazul barbatilor, ramane valabila aceeasi regula: adecvarea. Nu vei cumpara acelasi tip de cadou pentru sefa ta ca pentru mama, sora, fiica, nasa, fina sau prietena ta cea mai buna. In plus, este foarte posibil sa nici nu ii cunosti preferintele specifice atat de bine cum le cunosti pe cele ale persoanelor foarte apropiate. Si chiar si in cazul acestora, uneori poate fi greu sa alegi.

Femeile, in general, adora sa se simta rasfatate in momentele speciale din viata lor. O bijuterie de lux, un parfum scump (despre care stii ca i-ar placea), un voucher pentru spa, o esarfa de matase – toate acestea sunt doar cateva exemple de cadouri care o pot face pe o femeie sa se simta cu adevarat deosebita si apreciata.

Pentru sora, mama sau chiar soacra, o foarte buna idee poate fi organizarea unei petreceri-surpriza intr-un loc special – un restaurant renumit, in care preparatele festive ii vor incanta chiar si pe cei mai pretentiosi invitati. Acestia, desigur, vor fi alesi dintre apropiatii sarbatoritei, nu dintre prietenii tai! Secretul va trebui sa fie pastrat cu strictete de catre toti cei implicati, pentru ca surpriza sa nu fie stricata.

Daca ai un rand de chei de la locuinta acesteia si poti face rost de un complice care sa faca astfel incat sa se asigure ca o tine ocupata in afara casei timp de cateva ore, poti organiza petrecerea-surpriza chiar la ea acasa! O astfel de organizare, insa, este potrivita doar pentru invitati care fac parte din familie. In caz contrar, gazda ar putea fi deranjata de prezenta unor invitati nu foarte apropiati in propria locuinta.

In timpul pe care il vei avea la dispozitie, poti organiza casa astfel incat sa fie suficient spatiu pentru petrecere, sa te ocupi de decorarea acesteia cu flori, baloane etc. si sa apelezi la o firma de catering pentru furnizarea de preparate festive, in cazul in care nu vei avea la dispozitie suficient timp pentru a gati chiar tu.

Ca sa luam doar un exemplu, imagineaza-ti cat de mult se va bucura bunicuta care de obicei se ocupa cu ingrijirea si supravegherea copiilor tai atunci cand tu esti la serviciu. Un schimb de roluri intr-o situatie speciala va fi mai mult decat binevenit!

Exista, desigur, si cosuri cadou pentru femei, care te pot scoate din impas atunci cand esti in pana de idei sau in criza de timp. Chiar si acestea pot fi alcatuite astfel incat sa fie pe gustul destinatarei, iar daca vei pune alaturi si un aranjament floral iesit din comun (eventual chiar o combinatie de plante vii, in ghiveci), cu siguranta ii vei face o bucurie!

Pentru femeile mai tinere – surori, fiice, de exemplu, a le rezerva bilete la evenimente cum sunt concertele sau festivalurile preferate poate fi una dintre cele mai bune idei. Trebuie doar sa te asiguri ca nu s-au gandit ele insele sa isi asigure biletele inainte sa te gandesti tu sa faci acest lucru.

La fel de potrivit poate fi si sa le oferi un voucher de cumparaturi intr-un magazin care ofera bijuterii, haine sau genti si de care stii ca doamna sau domnisoara pe care o vizezi este pasionata.

In general, daca decizi sa achizitionezi chiar tu un astfel de cadou, evita sa vanezi reducerile! S-ar putea ca ea sa fie la curent cu acestea si sa se simta mai putin apreciata daca ii oferi un obiect luat de la reduceri, fata de a-i cumpara un produs la pretul intreg.

 3. Cadouri deosebite pentru copii 

Cand te gandesti la copii, cu siguranta primele lucruri care iti vin in minte sunt dulciurile si jucariile. Este bine, insa, ca mai inainte de a demara procesul de shopping pentru copii sa te consulti si cu parintii lor. Si asta, pentru ca fiecare familie are propriile reguli in privinta dulciurilor. De asemenea, este de evitat, spre exemplu, o situatie de tipul: alegi o foarte buna ciocolata cu crema de alune, insa nu ai apucat sa afli ca acel copil pentru care ai cumparat-o este alergic la alune.

Tocmai pentru ca se pot ivi astfel de situatii neprevazute, delicate si deloc placute, este bine sa intrebi parintii in linii mari daca micul sarbatorit are anumite interdictii, preferinte etc.

Nici in cazul jucariilor lucrurile nu sunt la fel de simple. Nu risca sa ii cumperi jucarii sau carti pe care poate le are deja! Opteaza mai degraba pentru „consumabile”: plastilina, obiecte pentru art & crafts, carioci (lavabile) etc. Ideal ar fi ca darul sa aiba legatura cu pasiunile si preferintele copilului.

Desi multe persoane obisnuiesc sa cumpere si hainute pentru copii, aceasta categorie nu ii incanta neaparat pe cei mici. Doar daca nu cumva hainutele sunt, de fapt, o rochita de zana sau costumul super-eroului preferat, caz in care vor fi foarte incantati.

Copiilor le place in mod deosebit sa despacheteze si sa descopere cadouri multiple. Asadar, este de preferat pentru ei sa primeasca un cadou alcatuit din mai multe elemente – chiar si cosuri cadou pentru copii – in loc sa descopere un singur obiect.

O alta idee care i-ar putea incanta pe cei mici este o trusa cu toate cele necesare pentru experimente. Pana in jurul varstei de 10 ani, curiozitatea este principala caracteristica a acestora si orice modalitate de descoperire a „secretelor” lumii si a modului in care functioneaza lucrurile din jur va fi o incantare. Astfel de cadouri sunt mai indicate atunci cand stii ca exista posibilitatea ca acestea sa fie testate in aer liber sau intr-un loc special amenajat, mai ales daca este vorba despre substante sau lichide care se pot varsa sau care pot provoca pete.

 4. Cadouri corporate deosebite pentru angajatii femei sau barbati

Firmele si companiile romanesti au inceput sa tina tot mai mult cont de felul in care se simt angajatii lor la serviciu. Cele mai recente studii internationale au evidentiat clar faptul ca angajatii multumiti sunt mult mai productivi si eficienti, iar riscul de a-i pierde in cazul unei eventuale oferte de la concurenta este mult mai mic.

Un antreprenor sau inlocuitorul acestuia care se ocupa cu gestionarea resurselor umane in cadrul organizatiei nu trebuie sa piarda din vedere nivelul de satisfactie al membrilor personalului in general si in mod special ar trebui sa profite de ocaziile in care acestia poate chiar se asteapta, in sinea lor, sa primeasca un dar cat de mic pentru a marca un eveniment special. In afara de eventualele cadouri sau bonusuri acordate cu ocazia sarbatorilor calendaristice importante, asa cum sunt Anul Nou, Craciunul sau Pastele, una dintre cele mai bune ocazii in care sa iti surprinzi in mod placut angajatii este aceea in care isi sarbatoresc ziua de nastere.

In general, colegii practica strangerea de fonduri pentru a cumpara un singur cadou din partea tuturor. In acest caz, angajatorul fie se alatura si el grupului, care ii va oferi un cadou din partea tuturor, inclusiv a sa, fie ii va oferi un dar aparte – caz in care aprecierea sa directa va fi mult mai evidenta.

Foarte indicate in astfel de cazuri sunt cadourile personalizate, care sa fie legate cumva de preferintele, hobby-urile sau pasiunile persoanei respective. Este mai putin recomandabil (spre deloc) ca darul sa fie legat de activitatea profesionala de zi cu zi. De asemenea, angajatorii se pot indrepta spre cosurile cadou pentru angajati pline cu bunatati si diverse accesorii.

 5. Cadouri corporate speciale pentru partenerii de afaceri femei sau barbati 

Cadourile pe care intentionezi sa le oferi partenerilor de afaceri trebuie neaparat sa respecte eticheta si sa fie din categoria premium. De asemenea, acestea nu vor fi trimise (in cazul in care nu le poti oferi personal, din varii motive) la adresa de domiciliu a partenerului (chiar daca o cunosti), ci la sediul companiei, acolo unde stii ca se afla biroul sau.

Inca un lucru de retinut este ca nici acest tip de cadouri – ca si in cazul cadourilor pentru angajati – nu trebuie sa se incadreze in categoria obiectelor, serviciilor sau produselor din sfera personala. Se pot oferi, cel mult, obiecte de tipul croselor de golf (daca stii ca se numara printre pasiunile sale), un cos cadou pentru parteneri, printre care sa se regaseasca bautura sau desertul sau preferat (amanunte pe care poate ai avut ocazia sa le observi la un cocktail sau un pranz de afaceri), un obiect decorativ pretios care sa ii aminteasca de un moment important in cadrul colaborarii voastre etc.

Cert este ca scopul cadoului nu este nici sa fie „bifat” doar din obligatie, nici sa iti dea batai de cap sau ca goana dupa identificarea darului potrivit sa iti consume mai mult timp decat este cazul. Trebuie doar sa tii cont de cele cateva sfaturi simple de mai sus, astfel incat gestul tau sa isi gaseasca sensul cu adevarat.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu