Cadouri corporate - cele mai sigure alegeri pentru afacerea ta!

19.05.2022
Boutique Cadeaux


Cadourile corporate sunt daruri aparte, incadrate intr-un segment de lux. Acestea se diferentiaza destul de mult de cele pe care oamenii le ofera apropiatilor, pentru ca trebuie sa satisfaca cele mai inalte standarde de calitate. Fie ca sunt destinate clientilor, angajatilor, partenerilor de afaceri sau sefilor, este extrem de important ca alegerea lor sa fie cat mai bine documentata, deoarece, ele pot imbunatati relatiile dintre brand si cei care participa activ la dezvoltarea sa.

Cuprins
   1. Cadouri corporate - cum sa le alegi?
   2. Cadouri corporate in functie de sarbatoare
      2.1. Cadouri corporate de Craciun
      2.2. Cadouri corporate de Paste
   3. Idei cadouri corporate de lux sau personalizate - cum sa nu dai gres
   4. Cosurile cadou corporate - alegerea perfecta pentru oricine

 

1. Cadouri corporate - cum sa le alegi? 

In apropierea sarbatorilor si a evenimentelor importante, majoritatea business-urilor au inceput sa ofere cadouri de multumire atat angajatilor, cat si clientilor sau partenerilor de afaceri. Daca pana de curand aceasta practica nu era tocmai bine vazuta, in ultimii ani ea s-a dezvoltat extrem de mult si a devenit apreciata de toti oamenii care activeaza in domeniul corporate. Acest lucru se datoreaza faptului ca darurile au devenit aceleasi pentru toata lumea, fara a exista diferente care pot duce cu gandul la favorizarea cuiva.

Atunci cand urmeaza sa oferi un astfel de cadou, trebuie sa iei in considerare persoanele care il vor primi si cum iti poti arata recunostinta in numele brandului. De asemenea, exista cateva caracteristici pe care un dar corporate ar trebui sa le aiba:

Sa aiba un element spectaculos
Orice cadou trebuie sa atraga atentia intr-un anume fel. Cele mai bune alegeri au o componenta unica, la care este necesar sa te gandesti. Fiind vorba de caracteristici corporate, ia in considerare care sunt elementele potrivite pentru acest domeniu.

Sa fie relevant
Gandeste-te intotdeauna la ocazia pe care urmeaza sa o sarbatoresti, pentru ca circumstantele diferite vor necesita cadouri diferite. De exemplu, cele pentru Craciun vor avea o anumita tematica, la fel si cele oferite doamnelor in luna martie si asa mai departe. Nu in ultimul rand, ia in considerare contextul pentru care achizitionezi cadoul, deoarece, un dar pentru un potential client poate fi diferit de unul pentru un partener care iti este alaturi de mai mult timp.

Sa aiba o nota personala
Este important sa stii ca nu toti oamenii isi doresc acelasi lucru, iar, daca ai posibilitatea, personalizeaza cadourile pentru ca fiecare sa obtina ce isi doreste. Daca acest lucru nu este posibil, ia in considerare achizitionarea unui cadou cat mai neutru, care sa multumeasca pe toata lumea. Cea mai apreciata varianta este un cos cu bunatati.

Sa fie profesional
Cadourile corporate au prin definitie o competenta profesionala. Nu trebuie sa te orientezi niciodata catre elemente care sa deranjeze. Ia in considerare cum vor reactiona cei care le vor primi, iar daca exista posibilitatea ca ei sa se simta inconfortabil, este necesar sa gasesti o alta varianta. De asemenea, trebuie sa ai o atitudine si o gandire cat mai profesionista atunci cand vine vorba de a alege cadouri cat mai asemanatoare pentru intreaga echipa.

Poate ca cel mai important lucru este sa te feresti de produsele cu o nota puternica personala. De exemplu, evita sa oferi in dar haine, bijuterii, produse cosmetice sau de ingrijire personala, genti, incaltaminte, accesorii de bucatarie si alte lucruri asemanatoare. Pot fi interpretate gresit si e ultimul lucru pe care ti-l doresti.


 2. Cadouri corporate in functie de sarbatoare 


Pe parcursul anului exista mai multe sarbatori si perioade importante, asa cum este Craciunul, Pastele, Anul Nou, luna martie sau alte evenimente asemanatoare. Fiecare dintre acestea reprezinta ocazii speciale de a continua traditia cadourilor corporate pentru cei din compania ta.

Toate aceste evenimente nu trebuie sa implice din partea firmei cheltuieli colosale, pentru ca ele reprezinta oferirea unui dar mic, o atentie care sa faca sabatorile mai frumoase celor pe care ii apreciezi si respecti pentru munca depusa. In plus, sunt o multime de optiuni care pot fi personalizate in functie de bugetul si preferintele tale.


 2.1. Cadouri corporate de Craciun 


Craciunul este o sarbatoare care tine de traditie, iar majoritatea oamenilor apreciaza atunci cand primesc daruri care pastreaza spiritul acestui eveniment atat de important. Acum este momentul in care familiile se aduna in jurul mesei si petrec timp de calitate impreuna, iar ce dar poate fi mai potrivit decat alegerea unor cosuri cadou pentru Craciun.

Pe langa faptul ca ai la dispozitie o varietate de produse de lux de tip food, poti alege si variante cu produse non-food care se bucura de o multime de motive traditionale si de sarbatoare. Este foarte important ca fiecare cadou oferit sa reprezinte o experienta in adevaratul sens al cuvantului, pentru cel care il primeste, iar un astfel de cos este o bucurie de la despachetare, pana la savurarea delicateselor si degustarea bauturilor din interior.

 

2.2. Cadouri corporate de Paste 

Tot la capitolul sarbatori importante pentru romani se incadreaza si Pastele, iar majoritatea companiilor au ales sa ofere angajatilor si partenerilor de afaceri un cadou care sa reprezinte buna colaborare dintre acestia. Mai mult decat atat, multe firme au inceput sa se gandeasca si la familiile destinatarilor si la metode prin care pot aduce un zambet si pe buzele acestora.

De aici a plecat ideea de a oferi cadouri cat mai generaliste, care sa poata multumi pe oricine, asa cum sunt cosurile cu produse. Desigur, pe langa acestea poti alege orice dar cu tematica pascala, insa trebuie sa fii foarte atent, pentru ca ele sa fie cat mai asemanatoare, mai ales daca le vei oferi angajatilor tai. Nu este indicat sa existe diferente semnificative intre ele.

 

 3. Idei cadouri corporate de lux sau personalizate - cum sa nu dai gres

 

Ideile creative de cadouri corporate vor demonstra cat de mult iti pasa de clientii, partenerii de business sau angajatii tai si vor ajuta la pastrarea unei conexiuni cat mai puternice intre acestia si brand. In plus, de cand se practica munca de acasa, frecventa achizitionarii unor astfel de daruri a crescut.

Atunci cand alegi cadouri pentru clienti, trebuie sa te asiguri ca intre ele nu exista diferente foarte mari. Fiecare persoana vrea sa se simta apreciata, iar un astfel de dar iti va ajuta clientii sa ramana fideli.

In ceea ce priveste oferirea unor cadouri pentru sefi, este important sa acorzi o atentie cat mai mare detaliilor si sa nu alegi orice dar. De exemplu, trebuie sa te feresti de optiunile care sunt mult prea personale si sa gasesti o alternativa cat mai neutra, dar speciala in acelasi timp. Orienteaza-te intotdeauna catre cadourile de lux.

Daca este vorba despre cadouri pentru colegi, lucrurile pot sta mult mai simplu. Cel mai probabil nu le vei oferi daruri tuturor colegilor, mai ales daca lucrezi intr-o companie foarte mare. Desigur, acest lucru se poate schimba in cazul in care ai o functie inalta si o echipa restransa alaturi de care lucrezi. Oricare ar fi situatia ta, trebuie sa te gandesti la cadouri care sa multumesca pe toata lumea.

Iata cateva idei de cadouri corporate

  • decoratiuni de birou personalizate - acestea intra in categoria de cadouri extrem de practice, mai ales atunci cand sunt personalizate. Poate te gandesti sa gravezi numele persoanei pe un stilou sau pe o agenda care vor fi folosite in fiecare zi la locul de munca.
  • incarcatoare wireless - acestea sunt o modalitate foarte usoara prin care personalul companiei sa aiba mereu telefonul incarcat la birou. In plus, ele pot fi utilizate cu succes si de catre cei care lucreaza de acasa, pentru ca nu ocupa mult spatiu.
  • casti cu anulare a zgomotului - mai ales de cand majoritatea persoanelor lucreaza de acasa, intalnirile online au devenit din ce in ce mai populare. De multe ori, s-au petrecut incidente in care zgomotul de fundal a provocat distragerea atentiei sau deranjarea celorlalti participanti. De aceea, castile care beneficiaza de aceasta functie sunt o optiune perfecta de a avea intalniri virtuale productive.
  • plante pentru birou - sunt o modalitate perfecta ca fiecare angajat sa se bucure de un colt verde de natura chiar langa birou. Pe langa faptul ca reprezinta o decoratiune spectaculoasa, ele au si beneficii asupra aerului din jur. Ia in considerare plantele suculente si pe cele aeriene, pentru ca sunt extrem de usor de intretinut, atat in ceea ce priveste costurile, cat si timpul alocat.
  • abonament lunar de cafea - o idee mai putin practicata, insa adorata de iubitorii de cafea. Poti comanda pentru personalul tau un abonament de cafea sau sa trimiti un cos cadou cu diferite sortimente. Reprezinta o optiune excelenta, indiferent ca angajatii tai lucreaza de acasa sau de la sediul companiei.
  • o experienta inedita - in cazul in care cadourile nu reprezinta o optiune pentru compania ta, ia in considerare organizarea unei mici experiente. Poate fi vorba de o zi la o crama de vinuri, un happy hour, un team building, escape room sau orice crezi ca le-ar face pe plac angajatilor tai. La astfel de evenimente iti poti invita si clientii sau partenerii de afaceri.
  • articole cu marca companiei - sunt cele mai populare alegeri, indiferent de ocazie. Aici poate fi vorba chiar si despre haine cu logo-ul companiei, pe care angajatii sa le poarte oricand sunt la munca sau in timpul liber, agende, caiete, pixuri, stilouri, calendare sau orice ti se pare interesant.
  • cursuri online - pentru ca majoritatea activitatilor din ziua de astazi se desfasoara online, foarte multe persoane prefera sa profite de aceasta ocazie, dezvoltandu-si anumite abilitati. De exemplu, poti lua in considerare achizitionarea unor cursuri de fitness online, de programare sau orice altceva. De asemenea, poti pune la dispozitie un buget pe care angajatii tai sa il foloseasca pentru a-si achizitiona singuri ceea ce isi doresc.
  • card cadou digital - tot la capitolul cadouri digitale, poti oferi celor din firma ta un card pe care sa il foloseasca dupa bunul plac. Poate fi vorba despre reduceri la anumite magazine, vouchere etc.

4. Cosurile cadou corporate - alegerea perfecta pentru oricine 

Chiar daca optiunile de mai sus sunt variante de cadouri care ar multumi orice angajat, client, sef sau partener de afaceri, adevarul este ca nu poti sa stii niciodata ce prefera sau nu o alta persoana. De aceea, trebuie sa mizezi intotdeauna pe daruri cat mai spectaculoase, dar care ofera tuturor aceeasi experienta frumoasa.

In ultimii ani, cosurile cadou corporate si cosurile cadou pentru angajati au devenit o practica extrem de apeciata, care atrage nu numai angajatii, ci si partenerii de afaceri si clientii unui business. Ele reprezinta un beneficiu pentru cei care lucreaza activ la dezvoltarea companiei, iar pentru brand o cale excelenta de multumire.

Acestea sunt potrivite atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru ca dispun de o colectie diversificata de produse food si non-food. Produsele din cosuri au o calitate premium care vor satisface chiar si preferintele celor mai pretentiosi gurmanzi. De exemplu, pot contine: bauturi fine, cozonac, ciocolata, cafea, praline si o multime de alte delicatese care mai de care mai speciale.

Principalul avantaj consta in faptul ca pot fi 100% personalizate, atat in ceea ce priveste continutul, cat si metoda de ambalare. Poti opta pentru cutii sau cosuri, iar ambalajul poate contine logo-ul companiei, o coloristica special aleasa si multe altele. De asemenea, pentru ca bugetul este unul important, ai la dispozitie solutii de consultanta si livrare, pentru ca totul sa decurga dupa nevoile tale. Mai mult decat atat, livrarea se face direct la adresa, fara sa iti mai bati tu capul cu aceste detalii. Astfel, cosurile cadou devin cea mai buna optiune pentru afacerea ta!

Asadar, ia in considerare sfaturile si ideile de mai sus atunci cand alegi urmatoarele cadouri corporate si nu vei da gres!

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu